Hladna predjela kao aperitiv očistiti će vaša čula kako bi bolje uživali u hrani koja slijedi. Neki put su kao desert, nakon finog ručka. Odlično idu iz vino.
- Sirevi razni (paški, pecorino, gorgonzola, mozzarela, kozji, ovčji)
- Pršut
- Plata Mozzarela
- Slavonski kulen
- Kuhana šunka sa hrenom
- Rajčice punjene s gorgonzolom
- Namaz od sira
- Inćuni-srdele slane/marinirane
- Dalmatinski pršut s dinjom
- Dalmatinski pršut s maslinama i sviježim mladim sirom
- Slavonski kulen s feferonima
- Sušeni kare s hrenom
- Domaća šunka u kruhu, servirana s hrenom
- Rolice od šunke i šparoga
- Rolice od šunke i sira
- Rolice od pršuta
- Roastbeef
- Tartarski biftek
- Pašteta od tunjevine
- Pašteta od lososa
- Riblja pašteta
- Pileća pašteta
- Šparoge u košuljici od pršuta
- Razna dimljena riba
- Repovi kozica u rajčicama
- Marinirano povrće